Opleidingen

De afdeling heeft een aparte cel voor opleidingen. We bieden een gevarieerd en op maat aangepast pakket cursussen en opfrissingstrainingen aan voor alle volcontinu personeel.

Zo is er oa voor de cel VTS een VTS-simulator in Kallo die gebruikt wordt voor de opleiding van nieuwe verkeersleiders en voor de herhalingstraining en calamiteitentraining voor de in dienst zijnde (regio)verkeersleiders.

Ook voor de cel MRCC werd de opleiding van de (nautisch) verkeersleider verder uitgewerkt. Zo kreeg iedereen de opleiding SARIS, dit is een programma waarmee zoekgebieden uitgetekend worden volgens welk patroon de reddingseenheden naar drenkelingen moeten zoeken.
Momenteel zijn er drie personeelsleden bezig met de opleiding die een droostroming mogelijk maakt van verkeersleider naar Nautisch Verkeersleider. De opleiding duurt negen maanden en houdt naast de specifieke MRCC-opleiding ook een groot deel nautische opleiding in. Dit is zowel theoretisch als praktisch, want er moet minimaal 60 dagen effectief  gevaren worden aan boord van koopvaardijschepen.

Ook de GNA voorziet in een eigen opleiding voor de nautisch dienstchefs.

Contacteer ons

CONTACTEER ONS

T 059 342 440

Heb je nog een vraag?
Neem dan snel contact met ons op.


Scheepvaartbegeleiding respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie

Ik heb het begrepen