VTS (Vessel Traffic Services)

Simulator Kallo

Opleiding

Voor de opleiding van verkeersleiders volgens de IALA-aanbevelingen (IALA V-103 Recommendations: Manual on the Training of VTS Personnel) beschikt de afdeling Scheepvaartbegeleiding over een VTS-simulator in Kallo als één van de subsystemen van de Schelderadarketen.

Als opleidingen wordt een gevarieerd en op maat aangepast pakket cursussen en opfrissingstrainingen aangeboden aan zowel de Vlaamse als Nederlandse (regio)verkeersleiders van de Schelderadarketen:

  • basisopleiding VTS-operator;
  • regionale opleiding VTS-operator;
  • lokale trainingen;
  • herhalingstrainingen (refreshment);
  • teamtrainingen voor het personeel van de verkeerscentrales.

Deze simulator biedt consoleplaatsen aan die een exacte kopie zijn van de operationele systemen en maken gebruik van real-time verkeersinformatie. De instructeur volgt de cursisten tijdens de training op vanuit een afzonderlijke ruimte. Bovendien kan de instructeur levensechte situaties simuleren en de telecommunicatie van de schepen nabootsen. Na de training ontvangen de cursisten met behulp van de opgenomen gesprekken en radarbeelden een uitgebreide debriefing.

De VTS-simulator werd officieel ingehuldigd op 5 februari 2001 door de toenmalige ministers Steve Stevaert (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Energie) en Tineke Netelenbos (Nederlands minister van Verkeer en Waterstaat).

Contacteer ons

CONTACTEER ONS

T 059 342 440

Heb je nog een vraag?
Neem dan snel contact met ons op.


Scheepvaartbegeleiding respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie

Ik heb het begrepen